1870.03.14 fra RMH til Direktionen og Universitetskvæsturen.

Døvstummeinstituttets læge i 1870 var Hans Marcus Mackeprang, 1793-1874.

Research, transkribering og kommentarer af Jørgen malling Christensen.

Illustrasjoner ved Sverre Avnskog.

 

Denne håndskrevne brevkladde findes i Rigsarkivets mapper med Malling-Hansens dokumenter. Brevkladden er ikke signeret, men håndskriften er umiskendeligt Malling-Hansens. I højre hjørne af dokumentet står med fortrykte bogstaver: Det Kongelige Døvstummeinstitut.

 

43/1870[1]

 

     Den døvstumme Pige Ane Larsen fra Kongsted, N:Møn Sogn Holbek Amt, har i den Tid hun har været Elev paa Døv.st.Inst. gjentagne Gange lidt af en Sygdom i Brystet. Da denne Sygdom i Inledningen af forrige Maaned tiltog paa en foruroligende Maade og Institutets Læge som en Følge deraf ansaae det for rettest at efterkomme Forældrenes Ønske, om at faae Barnet hjem, gav jeg Tilladelse dertil. Moderen, der afhentede sin syge Datter fra Institutet d. 1. i denne Maaned, lovede at hun skulde blive sendt in til Institutet igjen, saa snart hun blev rask.

 

     Foranstaaende undlader jeg ikke herved at indberette til det høie Ministerium, med Haab om at min Hjemsendelse af nævnte Elev kan vinde Ministeriets Bifald.

 

                   14/3 70.

 

44/1870

 

Til Universitetskvæsturen[2] om at Ane Larsen d. 1/3 70 er hjemsendt.

 


[1] JMC: Instituttets diarienummer.

[2] JMC: Universitetskvæsturen spillede en vigtig rolle i relation til kultusministeriets håndtering af regnskaber, udbetalinger og bogholderi.


Det originale dokumentet, avfotografert av Jørgen Malling Christensen.