1872.05.21 Danish

Patent  Agentur,
  

<address w:st="on">514 Ninth Street;</address>

 

 

                    Kgl: Svensk og Norsk Vice Consulat, Washington, May 21st 1872[1]

 

 

                   Hr. Tho. Schmidt.                              Legations – Secretair New York.

 

Gode Ven.

 

            Indlagt sender jeg Dem en check[2] paa $ 550 hvorfor jeg beder Dem godhedsfuldt at kjøbe 2 Tour & Retour Billetter for min Kone og mig og 2 Billetter(à $ 100) for Hr. Lauritzen og Kone. Behag at udsøge os 2 gode “state – rooms”[3] og jeg haaber paa Torsdag i næste Uge at have den Fornøjelse at tale med Dem og takke dem for Deres Ulejlighed. – Behold Balancen[4] af Pengene til jeg kommer til New York.    Pastor Hansens  Skrive Apparat[5] kan jeg ei sende Dem før i næste Uge – jeg har kun det ene App, og da det skal fremvises i Slutningen af denne Uge, saa kan jeg ei sende det før.    De skal faae Alt hvad jeg haver i min Besiddelse angaaende dette App. Og jeg haaber i New York at faae Tid til at vise Dem Alt angaaende App’s Behandling o.s.v.[6]- -

 

   Behag ved Leilighed at underrette mig om man kan addressere sin Bagage direkte til Skibet “Humboldt” – dette ville være det nemmeste og langt at foretrække. –

 

                                   Deres forbundne

 

                                               C.F.Clausen            (i stor Hast)

 

 


[1] JMC: Håndskrevet brev med fortrykt brevhoved

[2] JMC: Han skriver ‘check’ med lille begyndelsesbokstav, trods at det er et substantiv. Forklaringen må være at han – og andre på den tid – opfattede ordet som engelsk og ikke dansk sprogbrug.

[3] JMC: = kahytter

[4] JMC: En anglicisme = saldo; restbeløb

[5] JMC: I et tidligere brev kalder Clausen den for ‘skrivemaskine’; derimod ser vi ham ikke bruge benævnelsen ‘skrivekugle’.

[6] JMC: I et tidligere brev – se 18720506 – har Clausen opfordret  Thomas Schmidt til at overtage ansvaret for at markedsføre RMH’s patent i Amerika, og tilsyneladende har Schmidt reageret positivt på dette og indvilget.