1880.08.10 Danish

K J Ö B E N H A V N    DEN  10 AUGUST 1880.

 

 

 

INDERLIGT KJÄRE M O D E R  !

 

HJERTELIGST TAK FOR SIDST !  JEG VEED, AT DU HAR FAAET BREV FRA MIN UENDELIGT KJÄRE ANNA!   HUN HAVDE ENDNU IKKE DENNE GANG TURDET SKRIVE DU TIL DIG, HVOR GJERNE HUN END HAVDE VILLET, MEN NÄSTE GANG GJÖR HUN DET. HUN VAR SAA INDERLIG GLAD FOR DIG[1] OG FOR KJÄRE BRODER OG FOR AL EDERS KJÄRLIGHED. JEG VAR ALDELES SIKKER PAA, AT I ALLE TRE VILDE SYNES GODT OM HINANDEN, MEN HENDES GLÄDE OG EDERS GLÄDE OVERGIK DOG MINE FORVENTNINGER.

 

VI TO HAVE NOGLE HERLIGE DAGE SAMMEN I DENNE TID; VI PASSE SAMMEN, GUD HAR PASSET OS SAMMEN. FRA KJÄRE BRODER JÖRGEN FIK JEG I DETTE ÖIEBLIK ET BREV; HAN ER HENRYKT. JEG SKRIVER TIL HAM NU STRAX. HAV DET NU RIGTIGT GODT, DU KJÄRE MODER; MEDENS HAN ER BORTE, SAA MAA DU IKKE SVIGTE, MEN PÄNT BESÖGE OS HER.

 

   HJERTELIGST HILSEN FRA OS ALLE.

 

 

                             DIN INDERLIGT HENGIVNE SÖN

 

 

                             R. Malling Hansen

 

 


[1] RMHs elskede hustru, Cathrine/Cäthemoer, moder til hans 7 døtre, døde i barselssengen den 3 oktober 1876 - og to ufødte piger døde samtidig. Det har været et ufatteligt hårdt slag for RMH, og der er da også bevaret gansket få breve fra ham fra de efterfølgende år. Men han bliver altså gift igen 19 november 1880 med Anna Steenstrup. Og her i august 1880 har hun og RMH altså for første gang været på besøg hos broderen og moderen, der bor hos ham. Sverre mener at de nu er flyttet til Ringsted, hvor broderen Jørgen har fået arbejde på Ringsted Borgerskole. Den anden broder - John - arbejder stadig på Skjelstrup Skole ved Maribo og er blevet gift og fik to børn, det første i 1879. Jørgen blev gift året efter at moderen døde i 1885 og fik selv to børn.