1883.07.09 Danish

Anders Petersen, 1827-1914. Foto: Det Kongelige Bibliotek

DET KONGELIGE                                             Udtaget af Otto Linds [1]samlinger

DØVSTUMME-INSTITUT

 

I  KJØBENHAVN         

 

 

  Den 9 juli 1883

 

 

 

                                              Kjære Ven

 

 

Hermed følger de oplysninger, jeg har kunnet skaffe:

 

1. Frederik Castberg var født den 1st November 1812, Søn af Prof. Dr. Med. Peter  Atke Castberg, Stifter af det Kgl. Døvst. Inst. Han blev vistnok optaget paa Jonstrup som Elev i 1829. Kongen tilstod (?) i det Aar hans Mor 100 Rdh (= Rigsdaler?) aarlig af "Finanskassen" (?)  til hans Optagelse der. I 1833 blev Fr. Castberg Student; men videre i Studeringerne gik han vistnok ikke. Han skal være blevet gift med en Dame, som havde en Skole her i Byen og virkede som Lærer i Kjøbenhavn. Mere ved jeg ikke. Jeg har skrevet til et Medlem af Familien Castberg om yderligere Oplysninger, faar jeg dem, skulle de bliver sendte.  __

 

2. Peter Sørensen Holm har været lærer ved det Kgl. Døvst. Inst. fra 1 juli 1829 til 26 Nov. 1830, da han døde paa Alm. Hospital her af Brystsyge (?? =Tuberkulose??) Han var ugift. Mere kan jeg ikke skaffe om ham.

 

3. C. S (?) Svendsen kjender jeg ikke til.  _____

 

 

Venligst Hilsen fra Deres hengivne

 

R. Malling-Hansen

 


[1] CB og SA: Alt i dette brev er håndskrevet. Vi har 3 breve om RMH fra denne Otto Linds samlinger – han var antikvarboghandler, født i 1891. Hans bvevsamling ble senere innlemmet i det offentlige register for private arkiver, og kan søkes gjennom Rigsarkivets websider. At ordet samlinger er skrevet med lille s viser, at denne tilføjelse er lavet efter 1948. Den egentlige mottageren av brevet var skolelærer og forfatter Anders Petersen, 1827-1914, en gammel bekjent av RMH fra studietiden.