1884.04.03 fra Claus Jensen til Rasmus Malling-Hansen.

Rasmus Malling-Hansen, 1835-1890, forstander, prest, oppfinner og naturvitenskapelig forsker. Bildet er digitalt behandlet. Foto: Privat.

Research,transkribering og kommentarer af Jørgen Malling Christensen.

Illustrasjoner ved Sverre Avnskog.

 

Dette tilbud til det Kgl. Døvstummeinstitut skal ses mod baggrund af Rasmus Malling-Hansens planer om en tilbygning til, alternativt en udflytning af hele instituttet til anden plads. Tilbuddet kom til Malling-Hansen medfølgende et brev fra højesteretssagfører Ludvig Arntzen, dateret den 7 april 1884 (se dette). Cirka en måned efter salgstilbuddet solgte Claus Jensen ejendommen til en anden køber.

 

- - - - -

 

     Forsaavidt jeg ikke allerede forinden har solgt til nogen anden, hvilket jeg forbeholder mig fuld Frihed til, tilbyder jeg herved til Salg til Døvstummeinstitutet i Kjøbenhavn 100 a 140,000 Qvadratalen[1] a 35 Øre pr Quadratalen af de min Ejendom Tjørnegaarden i Gjentofte Sogn underliggende Jorder, der ere beligggende op til Veien fra Gjentofte Station til Kongeveien, hvilken Vei er anlagt for et Par Aar siden med en 3 Alen bred ophøiet Gangsti ved Siden, beplantet paa begge Sider med smukke Alleetræer og har en Bredde af 16 Alen.

 

     Jorderne, der ere beliggende Syd for Gaarden og Haven, have en smuk Figur med en svag Heldning imod Sydøst, ere af udmærket Beskaffenhed med heldige Afløbsforhold og have en overordentlig skjøn Beliggenhed med Udsigt over Gjentofte By og Sø, hvilken sidste kun ligger 150 a 200 Alen derfra, og i en Afstand af 5 a 600 Alen fra Gjentofte Station.

 

              Tjørnegaard ved Gjentofte                                 Station, den 3 April 1884.

 

                   Ærbødigst

 

                   C. Jensen

 

Til

Det Kongelige Døvstummeinstitut

                   Kjøbenhavn.

 


[1] JMC: 140000 kvadratalen = 55 162 kvadratmeter = 5,5 hektar.