1885.01.30 fra RMH til Wolfhagen.

Georg Carl Heinrich Lehmann, 1815-1890, lege, prof, dr. med. Foto: DKB.
Friedrich Hermann Wolfhagen, 1818-1894. Foto: DKB.

Research, transkribering og kommentarer af Jørgen Malling Christensen.

Illustrasjoner ved Sverre Avnskog.

 

Det drejer sig om et håndskrevet brev, fundet på Rigsarkivet blandt Wolfhagens dokumenter. Se også Malling-Hansens skrivelse 29 januar 1885 til Wolfhagen i samme ærinde. Vi har dog endnu ikke fundet det brev som RMH åbenbart sendte til W.den 30 januar. I denne periode var forholdet mellem RMH og Wolfhagen meget anstrengt – Malling-Hansen havde kort tid forinden indsendt et alenlangt klageskrift til ministeriet over Wolfhagens måde at behandle ham på.

 

 

Jr. 31 Januar 1885  N.43[1]

 

DET KONGELIGE
DØVSTUMME-INSTITUT
I KJØBENHAVN.Ø.

 

            I Anledning af Deres Højvelbaarenheds meget ærede Skrivelse af Dags Dato undlader jeg ikke at udtale, at jeg i min Skrivelse til Dem af Gaars Dato har angivet min Opfattelse af Grundforholdet mellem Institutets Læge[2] og dets Forstander, samt at der ikke siden igaar er kommen noget Nyt til, der skulde have kunnet forandre denne Opfattelse.  –

 

            Kjøbenhavn den 30e Januar 1885.

 

                        Allerærbødigst

 

                        R. Malling-Hansen

 

 

 

Højvelbaarne
Hr: Kammerherre Wolfhagen, Storkors af Db og Dbm
Directeur for de Kgl: Døvst: Instituter.

 

 

 

 


[1] JMC: Wolfhagens notat.

[2] JMC: Denne læge var Georg Carl Heinrich Lehmann, 1815-1890, som fra 1872 var Blindeinstituttets læge og fra og med 1874 også Døvstummeinstituttets læge. Lehmann døde pludselig den 16 september 1890  -  11 dage før Malling-Hansens død  - og denne hændelse gjorde Malling-Hansen meget bekymret, fordi Lehmann havde lidt af de samme hjertesymptomer som Lehmann.


Det originale brevet, avfotografert av Jørgen Malling Christensen.