1885.11.08 Danish

Carl Alfred Bruun, 1846-1899. Foto: Det Kongelige Bibliotek

Håndskrevet brev

 

Kgl D. I 8/11 85[1]:

 

                        Kjære Hr. Redakteur Bruun[2].

 

 

  Idet jeg i Henhold til Deres venlige Tilladelse sender Dem vedlagte, beder jeg om, at det maa komme i "Berlingeren" i morgen.

 

Jeg har ment (?) at turde sende et lignende til "Politikken" i Anledning af Statsunderstøttelsen[3]. Begge Exampl. afgaa samtidigt herfra.

 

Det ville være bleven altfor vidtløftigt, om jeg havde forsøgt paa at levere en gentsigbar (??) Artikel ud af det, nu er det kun et tørt skematisk Extract af Hovedpunkter i den under Arbejde værende Pjece; men har den store Fordel at ikke en eneste Smule af, hvad der findes i Vedlagte hidtil har været kjendt i den fysiologiske Videnskab der kunde for den Sags Skyld gjerne have staaet ovenover: "Opdagelser fra Fysiologiens Omraade. "  Alt det Praktiske, der vrimler ud af denne Sag vil jeg gjemme til Pjecen (eller Bogen), meget af det kan en Tænkende  forresten let lære ud af Vedlagte. Der vil kunne gives dem nok (?) Stof til Casiren (?) angaaende hele Sagen, om De ville glæde mig med et Besøg, helst paa Tirsdag, en hvilkensomhest Tid efter Kl. 2.

 

Det vil ogsaa blive nemt at levere passende og interessante Billeder: 1, Vejningssystem, 20 børn paa Vægten _  2, Maalesystem, et Barn under det ejendommelige Maaleapparat _ 3, Afbildning af Kraftmaalinge[4]rne her.

 

Jeg kunde ogsaa have stærkt brug for saadanne Billeder til Pjecen. _ Alle 3 Scener maatte vel fotograferes her paa Stedet, Billederne vilde saa blive bedre og vel nemmere at udføre. Men da jeg absolut skal rejse bort nogle Dage paa Onsdag (til Søndag el Mandag) saa maatte en eventuel Fotografering ske paa Tirsdag eller opsættes. Til Underretning vilde jeg kunne være hjemme ogsaa fra 12-2 paa Tirsdag.  __

 

Venligst Hilsen

 

(ulæseligt) hengivne

 

 R  Malling-Hansen 

      

 


[1] Kgl. d I er naturligvis det Kongelige Døvstumme Institut - men RMH må øjensynligt være løbet tør det ellers altid anvendte fortrykte brev papir.

[2] Denne Redaktør Bruun = Carl Alfred Bruun, 1846 - 1899, der i mange år sad i redaktionen på Berlingske Tidende. Det er ham der i 1890 skriver den fantastisk flotte nekrolog over RMH i  Illustreret Tidende den 12. oktober 1890. Det kunne være sjovt at vide, hvor godt de har kendt hinanden.

[3] RMH har øjensynligt fået statsstøtte til sine undersøgelser af børns vækst.

[4] CB: Hele brevet handler således om de allerførste forsøg der i 1886 endte med den fantastiske 'doktorafhandling'  'Perioder i Børns Vækst og Solens Varme'. Jeg har aldrig før vidst, at han også lavede 'Kraftmålinger' !!!  Det opgav han vist senere, det er i hvert fald ikke med i afhandlingen.