1887.05.02 Danish

            Malling-Hansen

             DET  KONGELIGE

        DØVSTUMME-INSTITUT

 

              I KJØBENHAVN.

              2.5. 87[1].

 

 

                                              Kjære  hr. E. Collin    ! 

 

 

Masser af Tak for Optagelsen af Capt. Feilbergs Artikel; den er fortrinligt skrevet, klar og oplysende; den mispryder sandelig ikke i ”Nationaltidende”.

 

 

                                   Venligst Hilsen fra din hengivne

 

 

                                                         R. Malling-Hansen

 

 

 

 


[1] CB: Dette er brev nummer to fra RMH til Collin fra samme dag – den 2. maj 1887 – og det andet brev fra samme dato ser ud til at være skrevet først – fordi RMH her nærmest ’tigger’ Collin om at tage en artikel om RMHs arbejde med ’Svingninger’ – osv. Men nu er Feilbergs artikel altså pludselig trykt i ”Nationaltidende”?

I det første brev fra denne dag står der Dagbladet? Er der to aviser fra det Berlingske bladhus – og er Collin ansat ved dem begge? Det må vi finde ud af.

SA: Begge avisene var grunnlagt og eid av den store, danske avisgrunderen, Jean Christian Ferslew, 1836-1910. Det virker derfor ikke usannsynlig at Edg Collin skriver i dem begge.

I det første brev fra den dag, skrev han ’De’ til hr Collin og var meget formel og kold – nu er de dus og brevet er hjertevarmt. Ja, vores kære Rasmus var jo ’sanguiniker’ hedder det vist – fuld af temperament! l 

Sverre: Kan du få denne artikel fra Det Kongelige Bibliotek – den må være trykt den selvsamme dag – 2 maj 1887 – i Nationaltidende.

Og så har jeg glemt – hvem var Feilberg?

SA: Feilberg var Malling-Hansens gode, kortspillende venn, som er avbildet på maleriet til Malthe Engelstedt fra 1888 av de fire vennene som spiller et parti l’hombre. Hans fulle navn var Gustav Johan Ludvig Feilberg, 1836-1895, og han var kaptajn og arkivar i Krigsministeriet.

 

Gustav Feilberg, 1836-1895, kaptajn og arkivar i Krigsministeriet. Foto: Det Kongelige Bibliotek
Gustav Feilberg, utsnitt fra et maleri av Malthe Engelstedt. Copyright: Privat