1887.06.20 fra RMH til Directionen.

Direktøren for Døvstummeinstituttet, Friedrich Hermann Wolfhagen, 1818-1894. Foto: DKB.

Research, transkribering og kommentarer af Jørgen Malling Christensen.

Illustrasjoner ved Sverre Avnskog.

 

Nogle af de københavnske aviser, for eks Nationaltidende, Berlingske Tidende og Dagbladet rapporterede ugentlig om antallet syge og smittetilfælde i hovedstaden. Fra denne kilde ved vi, at der i ugen fra 8 til 14 juni 1887 blev registreret 60 tilfælde af mæslinger i København. Ugen derefter var der 58 tilfælde, og i perioden 22 til 28 juni havde byen 117 tilfælde. Der var dog meget få, som døde af sygdommen. De 18 tilfælde på det kgl. Døvstummeinstitut var derfor en ganske stor andel af den totale mængde mæslingsmittede i byen. Imidlertid døde ingen af instituttets elever af mæslinger dette år – for der forekom ingen dødsfald blandt eleverne i 1887. Dette år havde anstalten 86 elever.

 

Dokumentet præsenteres dels i form af en håndskrevet brevkladde og dels som et originalbrev, begge fundet på Rigsarkivet blandt Malling-Hansens dokumenter.

 

20.6.87.

 

              Til Directionen!

 

     Hermed tillader jeg mig at meddele at der til dags Dato ialt har været angrebet 18 Elever af Mæslinger her paa Anstalten, 8 Drenge og 10 Piger. De fleste af dem ere nu helbredede. En Elev kom for 3 Dage siden paa Epidemi-Hospital for Skarlagensfeber; hun befinder sig efter Omstændighederne vel.

 

              Deres allerærb.

 

                   R.M-H.


Det originale dokumentet, avfotografert av Jørgen Malling Christensen.