Brev 1888.03.12/II RMH til Wolfhagen.

Friedrich Hermann Wolfhagen, 1818-1894. Foto: DKB.

Research, transkribering og kommentarer af Jørgen Malling Christensen.

Illustrasjoner ved Sverre Avnskog.

 

Dette er et håndskrevet brev, fundet i Rigsarkivets mapper med kammerherre Wolfhagens korrespondence. Der er to forskellige breve samme dag fra Malling-Hansen til Wolfhagen, og de bør læses i sammenhæng. Den omorganisering af døvstummeinstituttets arkiv som RMH nævner, blev foretaget af lærer Holck som fik ekstraløn fra ministeriet for dette arbejde. Dette har sikkert været til stor hjælp for Malling-Hansen, men i overgangsfasen har det naturligvis også medført, at han skulle vænne sig til at dokumenterne var ordnede af en anden person og sikkert efter et andet system.

 

Sr. 12. Marts 1888 n. 31[1]

 

DET KONGELIGE
DØVSTUMME-INSTITUT
I KJØBENHAVN.Ø.
12. Marts 1888.

 

            Deres Højvelbaarenhed!

 

Det bedes undskyldt, at min Meddelelse om, at den idag omtalte Skrivelse ikke findes her, ikke er rigtig. Under fortsat Eftersyn fandtes den og sendes vedlagt.[2] Grunden til, at den første Søgen ikke førte til at finde Skrivelsen, ligger deri, at jeg endnu ikke var tilstrækkelig hjemme i den gjennem de sidste Aar foretagne Omordning af Institutets Arkiv.

 

            Som det vil ses af Skrivelsen er Oprindelsen til de 100 Kr: noget ejendommelig; men jeg erindrer dog at have hørt i Ministeriet, at der som Hovedgrund til Bevillingen burde have været anført, at Ministeriet erkjendte at Directeur-Stillingen medførte Udgifter, der burde godtgjøres[3].

 

            Skrivelsen bedes velvilligst tilbagesendes efter Afbenyttelsen.

 

            Deres allerærbødigst hengivne

 

            R. Malling-Hansen

 

Højvelbaarne
Hr. Kammerherre Wolfhagen,
Storkors af DB. og Dbm. p.p.

 


[1] JMC: Wolfhagens notering.

[2] JMC: Jeg fandt ikke den omtalte skrivelse sammen med Malling-Hansens brev.

[3] RMH: Hertil kan føjes, at som en Følge heraf have alle Qvitteringerne for dette Beløb ogsaa altid lydt paa, at disse 100 Kr: vare modtagne som Godtgjørelse for hafte Udlæg.


Det originale brevet, avfotografert av Jørgen Malling Christensen.