1888.04.14 Danish To Theobald Stein

     DET KONGELIGE

 DØVSTUMME-INSTITUT                                           

     I KJØBENHAVN

 

 

14. 4. 88

 

 

 

Tør jeg haabe, at De vil kunne komme til Censurering af de Marimanske[1] paa Tirsdag, den 17 Kl. 6, og venligst tage til takke hos mig om Aftenen?

 

 

                               Ærbødigst

 

 

                           R. Malling-Hansen

 

 

 

Hr. Professor Stein, Ridder af Db[2].   

 

 

 

[1] CB: Jeg læser det som ’Marimanske’ – men hvad dét er – det har jeg ikke kunnet finde ud af. Men Professor Stein er – se næste fodnote – en berømt billedhugger.

SA: Vedheftet dette brevet finnes et regnskap, som tydeligvis skal vise utgiftene tor å få laget en portrettbyste. Regnskapet er merket med navnet Martensen, som var biskop og døde i 1884. Det ser ut til at Malling-Hansen har vært en av initiativtagerne for å få Th Stein til å lage en portrettbyste av Hans Lassen Martensen. Jeg vet heller ikke hva ”Marimanske” skal bety, men kan det kanskje ha noe med steinprøver å gjøre. Ordet har en viss likhet med det latinske ordet for marmor.

[2] CB: Db betyder Dannebrog – Altså har han den fornemme titel af Ridder af Dannebrog. Det må være denne mand – igen en yderst kendt og agtet person dengang: Theobald Stein 1829 – 1901. Billedhugger. Elev af bl.a. Bissen. Hovedværker: Holbergstatuen foran det Kongelige Teater. Niels Juel Statuen ved Holmens Kanal. Portrætbuster af biskopperne Mynster og Martinsen i Københavns Domkirke – og meget mere. Professor ved Kunstakademiet fra 1881. Dets direktør fra 1893-96.

 

Theobald Stein, 1829-1901, kjent dansk billedhugger. Foto: Det Kongelige Bibliotek
Hans Lassen Martensen, 1808-1884, biskop i Sjælland fra 1854 til sin død. Foto: Det Kongelige Bibliotek