Brev RMH 13 juli 1888 til arkitekt Kaufmann.

RMH hadde sannsynligvis syslet med planene for denne ombygningen i lang tid. Her er en skisse som er tegnet på et brev til arkitekt Fredinand Meldahl i 1887.

Research, transkribering og kommentarer af Jørgen Malling Christensen.

 

I 1888 var Rasmus Malling-Hansen stærkt engageret i diverse små og store projekter for forbedringer, ombygninger og tilbygninger af Det kgl. Døvstummeinstitut. I forbindelse med sådanne opgaver yndede Malling-Hansen at bidrage med forslag i form af tegninger med kommenterende forslag – sådanne bidrog han med i planlægningen af døvstummeinstitutterne i Fredericia (planlagt 1879) og Nyborg(planlagt 1888-89). Det samme galdt planlægningen af forbedringer ved instituttet i København. De færdige tegninger var altid udført af arkitekten – gennemgående Frederik Levy. Her har RMH kontakt med en anden arkitekt, Kaufmann. Jeg har hidtil ikke kunnet finde nogen information om denne person.[1] Brevet er håndskrevet.

 

284/1888 (RMS diarienr)                  13/7 88.

 

            Hr. Arkitekt Kaufmann!

 

De bedes meget om at faa rettet her imorgen nogle Fejltagelser:  Sygeplejerskens Værelse adskilles fra Lærerindens kun ved en Bræddevæg med Pus; her er af nærliggende Grunde en Skillemur nødvendig. Endvidere er sygeplejerskens Værelse afdelt til en Længde af 17½ Fod, Lærerindens til 12½ (7 Tommer mindre end hendes forrige Værelse); dette er ligeledes urigtigt.  Sygeplejerskens og Lærerindens Værelser vare i min Plan, der blev accepteret, afsat ligestore. Skal der være Forskjel bør selvfølgelig Lærerindens være det større.

 

                        Ærbødigst

 

                        R. Malling-Hansen

 


[1] JMC: Jeg havde indledningsvis en mistanke om at det kunne være Aage Basse Gustav Kauffmann, 1852-1922,  dansk arkitekt, men det viste sig at denne Kauffmann var erhvervmæssigt virksom i Tyskland, ikke i Danmark, så det er antagelig et blindspor.