1888.11.29 Danish

    DET KONGELIGE

 

DØVSTUMME-INSTITUT

 

    I KJØBENHAVN Ø.

 

               29/11 88

 

 

 

                                           Kjære  Hr. Professor[1]  !

 

 

Jeg har ikke haft Tid til, og har desuden ikke haft Raad til at besørge det Fornødne angaaende den af Dem velvilligst foreslaaede Artikel til et fransk Tidsskrift. I den Anledning beder jeg Dem om, velvilligst at forskaffe mig, om De kan, nogle Adresser paa franske Videnskabsmænd (Biologer, Fysiologer, Astronomer, Meteorologer) der formentlig kunne forstaa Tysk. Til saadanne vilde jeg da kunne sende Explr. af mit Arbejde.  

 

  Foruden de mange tidligere overordentlig rørende Udtalelser paa Tryk angaaende mine Undersøgelser, har jeg i den sidste Tid modtaget endnu 2 saadanne, den ene fra Professor Dr. Leo Bürgenstern i Wien (Artikel i ”Zeitschrift für Schulgesundheitspflege”)[CB1] , den anden af Hollænderen R.E. de Haan paa 27 Tryk-Sider i Tidsskriftet ”Tijdspiegel[CB2] ”.

 

 

Kunde disse Udtalelser opsummeres med franske do[2] af Mænd med Vægt, vil det meget lette mine Bestræbelser paa at faa Stationer for daglig Vejning oprettede paa flere Steder – spredte om paa Jorden – til Bekræftelse af det utvivlsomt fundne, at alle organiske Functioner hele Jorden over ere i uafbrudte og samstemmende Intensitet-Svingninger m. m.m

 

 

Modtag de hjerteligste Ønsker fra min Hustru og mig om et glædeligt og velsignet nyt Aar.

 

 

 

                                                                 Deres ærbødigst hengivne

 

 

                                                                   R.Mallling-Hansen 

 

 

I bunden af siden:

 

Hr. Professor Dr. Joh. Steenstrup                                                

 

 


[1] CB: Nederst i brevet står: Hr. Professor Jonannes Steenstrup! Det må være modtageren af dette brev. Han levede fra 1844 til 1935 – søn af Japetus Steenstrup – som RMH har skrevet mange breve til. Begge var berømte universitetsprofessorer og videnskabsmænd. Og i tæt familie med RMHs 2den hustru – Japetus var hennes onkel.

[2] CB: Do = Ditto = tilsvarende


[CB1]Det synes jeg sgu er stærkt læst på tysk og håndskrift! Altså Tidsskriftet for Skolesundheds-pleje! Fantastisk, at der var et blad med den titel i Østrig i 1888  Hvem finder det frem?

[CB2]Hvem opsporer disse kilder?

Japetus Steenstrup, 1813-1897
Johannes Steenstrup, 1844-1935. Foto: Det Kongelige Bibliotek