1889.03.01 fra Stadens Økonomikontor til RMH.

Det Kongelige Bibliotek i København har to portretter av Stockfleth, ett fra han yngre dager, og et som aldrende mann. Hans navn fulle navn var Hannibal Nicolaus Sophus Stockfleth, 1836-1929, og han var kontorchef og justitsraad.

Research, transkribering og kommentarer af Jørgen Malling Christensen.

Illustrasjoner ved Sverre Avnskog.

 

Dette dokument, fundet i Rigsarkivet i en mappe med sager angående udbygning, udflytning og forbedringer af Døvstummeinstituttet, er Rasmus Malling-Hansens egenhændige afskrift af et brev, han har modtaget fra en Hr H.Stockfleth[1] som svar på en forespørgsel, Malling-Hansen rettede til Magistraten i brev dateret 9 februar 1889, til hvilket henvises.

 

             Afskrift

 

Stadens Økonomikontor
København, den 1. Marts 1889.
    Ø.J. 77/1889.

 

- - - - - - - - - - - - - -

 

     ”- Hvad nu min Opfattelse Fæstebrevets Indhold angaar, anser jeg det udenfor al Tvivl, at Fæstet maa betragtes som et Livsfæste, hvor Institutionen træder i Persons Sted, og saalænge derfor Institutionen existerer og holder sig Fæstebrevet efterrettelig, vil Fæstet fra Magistratens Side formentlig være uopsigeligt, og der kan derfor heller ikke være Tale om, at en Del af Grunden skulde kunne inddrages under den oven anførte Benyttelse af Arealerne mellem Institutet og Stranden. At den Eventualitet skulde indtræde, at Fæstegrunden i Henhold til Fæstebrevets § 8 helt eller delvis skulde forlanges af staaet af Militæretaten, er der, som De selv anfører, under de nuværende Forhold næppe nogen Sandsynlighed for.

 

     Hvad dernæst Spørgsmålet om en eventuel Opførelse af en Nybygning angaar, tør jeg temmelig sikkert udtale, at et Andragende herom til Magistraten vil blive bevilget. - - -

                  

                            Ærbødigst

 

                            H. Stockfleth

 

Til

 

Hr. Forstander , Pastor Malling-Hansen, R.af Db.

 

              For Afskriftens Rigtighed

 

                            R.Malling-Hansen.

 

Inst. Ældre Fæstebrev af 4/9 1839
  -   sidste   -  -   -  16/12 1880.
NB: Fæstebrevet fornyet i Anledning af, at et Stykke Jord
    blev afstaaet til Blindeinstitutet.

 


[1] JMC: Det drejer sig om Hannibal Nicolaus Sophus Stockfleth, 1836-1929,  ingeniør, kontorchef og justitsråd; fra 1883 chef for Københavns Økonomikontor. Tog afsked 1 april 1913. Kilden er: ”Stamtavle over Slægten Stockfleth, samlet og udarbejdet af August von Eyben”, trykt som manuskript af Thieles Bogtrykkeri i København 1929.


Det originale brevet, avfotografert av Jørgen Malling Christensen.