Brev 17 sept. 1889 fra Engstrøm til RMH.

SA: Den eneste illustrasjonen jeg kunne finne av O. Engstrøm, var denne siden i et gammelt nummer av Krak Veiviser. Langt nede på venstre side ser man at en O. Engstrøm, Glarmester står oppført under både Stigaardsvej 6 og 8, sistnevnte oppførelse i en bolig som benevnes "Sommerhvile". "Sommerhvile". På norsk er forøvrig "glarmester" en pussig betegnelse. Vi ville nok kalle det "glassmester"!

Research, transkribering og kommentarer af Jørgen Malling Christensen.

Illustrasjoner ved Sverre Avnskog.

 

Nedenstående er et håndskrevet brev fra glarmester O. Engstrøm angående et udført arbejde. Den ”arkitekt Kauffmann” han nævner, er en person, vi kender til fra tidligere breve: se RMHs breve 13 juli 1888, respektive hans brev den 12 marts 1889, begge til Kaufmann, hvis titel var ”Bygningskonduktør” ifølge Kraks Vejviser, hvor han står optaget i årgang 1895. Alt tyder på, at Kaufmann var arkitekt og at han arbejdede under kgl. Bygningsinspektør Meldahl, som rimeligvis delegerede denne slags mindre sager til Kaufmann.

 

353/1889[1]

 

Kjøbenhavn d. 17.9.89.

 

Hr. Pastor Malling-Hansen

 

            Herved tillader jeg mig høfligt at anmode Hr. Pastoren at paategne Regningen, at den hos Sygepleiersken[2] indsatte Rude, er indsat uden Ansvar for den paagjældende, samt pr. Omgaaende sende samme til Hr. Arkitekt Kauffmann.

 

                        Med særdeles Agtelse

 

                                    Ærbødigst

 

                                    O. Engstrøm
                                    Glarmester.

 

paategnet og afsendt
17/9  RMH[3]

 


[1] JMC: RMHs diarienummer, skrevet med blå pen af Malling-Hansen selv.

[2] JMC: Dette ord, samt ordet ’Rude’ er understregede af RMH med blå pen.

[3] JMC: Notitsen er tilføjet af RMH


Det originale brevet, avfotografert av Jørgen Malling Christensen.