1889.11.16 fra Malling-Hansen til Levy.

Research, transkribering og kommentarer af Jørgen Malling Christensen.

Illustrasjoner ved Sverre Avnskog.

 

Lipkesgade går i vor tid fra Kastelsvej i nordlig retning og op til Holsteinsgade. I 1889 var denne gade dog kortere – et kort over København fra 1886 viser, at Lipkesgade på dette tidspunkt kun strakte sig fra Classensvej til Holsteinsgade. Magistratens plan var altså at forlænge Lipkesgade sydpå, så at den førte ned til Østerbrogade, og i den forbindelse kan man forstå, at man var tvungen til at skære et hjørne af Døvstummeinstituttets have i den vestlige del. Imidlertid må Magistraten have ombestemt sig, for Lipkesgade kom ikke til at gå længere sydpå end frem til Kastelsvej. I dag er der en smal gangsti ad den vej som fører fra Kastelsvej til Bergensgade.

 

- - - - -

 

                        16/11   1889.

 

              Kjære Hr. Arkitekt Levy!

 

     Der er nu kommet Svar fra Magistraten angaaende Tilladelse til Opførelse af en Nybygn: ved Inst. her. Den gjøres afhængig af at Institutet vil spare et Hjørne af sin Have til en Gade, der skal gaa fra Lipkesgade til Østerbrogade.

 

     I Anledning af denne Sag beder jeg Dem meget om, dersom De kan, at anstille de fornødne Overvejelser sammen (med) mig og i Institutets Have enten imorgen Søndag efter Kl:12 eller paa Mandag Form. Mellem 11 og 1.

 

                        Deres ærb. heng.

 

                                 RMH.


Frederik Lauritz Levy, 1851-1924, arkitekt. Bildet er digitalt bearbeidet. Foto: DKB.
Kartet under, som vise Døvstummeinstituttet og det nærmeste området rundt, er hentet fra denne kartboken fra 1886.
Døvstummeinstituttet og Blindeinstituttet kan ses omtremt i sentrum av kartet.
Det originale brevet.