1873.06.26 fra Meldahl til Malling-Hansen, med svar samme dag.

Ferdinand Meldahl, 1827-1908, dansk arkitekt, etatsråd, kammerherre, borgerrepresentant og kongelig bygningsinspektør.

Research, transskribering og kommentarer af Jørgen Malling Christensen.

Illustrasjoner og publisering ved Sverre Avnskog.

 

Dette dokument blev fundet i Rigsarkivets mapper med Døvstummeinstituttets byggesager.

 

Det består af arkitekt Meldahls originalbrev, hvorpå Malling-Hansen har skrevet sin kladde til det brevsvar, han sendte samme dag. Begge håndskrevne tekster er delvis meget svære at tyde, og på nogle steder har jeg måttet give op, markeret med ....... Meningen er dog klar: Et forslag om en ny port, den gamle skal væk, og dette har Malling-Hansen ingenting imod.

 

- - - - -

Fra                       60/1873[1]
Bygnings-Inspecteur
Etatsraad F.Meldahl
Kjøbenhavn, d. 26 Juni 1873

 

         Jeg udbeder mig hermed Deres behagelige Meddelelse om, hvorvidt De maatte have noget at erindre imod, at der paa Budgettet for Finantsaaret 1872/74[2] bevilges Opsætning af en S........port for Indkjørselen til Døvstumme Institutet anbringes som viist paa hosfølgende Tegninger med a b og at der fra b til c sættes Stakit, og den ældre P......port med X borttages.

 

     Med Deres ærede Svar bedes De med følgende Tegninger remitterede.

 

                   F. Meldahl/

 

                        Fr. Olsen[3]


     Svar d. 26 Juni.

Høivelbaarne Hr. Etatsraad Mehldahl
R.af Dbg og Dbm. m.m.

 

Som Svar paa Deres Høivelbaarenheds ærede Brev af Dags Dato undlader jeg ikke at meddele, at jeg ikke har det Mindste at erindre imod Deres Plan til Forandring af Indkjørselen til Døvst.Inst: m.m. denne Sag vedkommende; men tvertimod maa ansee de af dem ..........Anordninger, saaledes som de er viste i vedlagte Tegninger og......for særdeles hensigtsmæssige. -Ærb.

 

                   R.M-H.

 

Hr. Forstander Malling-Hansen.[4]

 


[1] JMC: Malling-Hansens diariebetegnelse

[2] JMC: Det danske finansår gik dengang fra den 31. marts til 1.april. Eftersom brevet skrives den 26 juni, er vi på dette tidspunkt altså inde i finanåret 1872/73, og det må være en sjuskefejl, at der faktisk står ’1872/74’. Det skal være 1873/74.

[3] JMC: Brevet er ikke håndskrevet af Meldahl, men dikteret af ham til hans skriver, Frederik Olsen.

[4] JMC: Man skrev dengang adressaten til allersidst i brevet; Malling-Hansen har så været praktisk og sparsommelig og udnyttet pladsen på brevet til at skrive kladde til sit eget formelle brevsvar (som jeg ikke har fundet).


Det originale brevet.