1873.08.19 fra Malling-Hansen til Kultusministeriet.

Research, transkribering og kommentarer af Jørgen Malling Christensen.

Illustrasjoner ved Sverre Avnskog.

 

Det drejer sig om Malling-Hansens brevkladde, fundet i Rigsarkivets mappe angående Døvstummeinstituttets byggesager. Formelt set blev originalbrevet underskrevet af direktøren, dvs Malling-Hansens chef Jens Peter Trap, 1810-1885. Sandsynligvis var ministeriets administrative ordning den, at alle ærinder som krævede ekstra pengemidler skulle underskrives af Direktøren for det kongelige Døvstummeinstitut.

 

- - - - -

 

78/1873[1]     DET KONGELIGE
                   DØVSTUMME-INSTITUT

 

     Det Kgl:Døvst:Inst: har et meget stort Bogbinderiværksted, af hvilket Halvdelen vilde være tilstrækkelig stor til den Brug, der for Tiden haves af dette Locale. Paa Grund heraf og fordi Institutet meget savner et mindre Værelse, der kunde benyttes til Oplagskammer for Anstalten, og for de af Anstaltens Lærere, der kun have eet Værelse, eller eventuelt til Beboelse, vilde det være særdeles ønskeligt, om Bogbinderiværkstedet ved et let Skillerum kunde blive delt i 2 Værelser og en ny Dør indsat fra det ene af disse Værelser, ind til Gangen m.m. – Disse Forandringer ville vistnok kunne udføres uden nogen betydeligere Udgift. –

 

     I Henhold til Foranstaaende tillader jeg mig at bede det høie Ministerium om at disse Arbeider maatte blive udførte, om muligt endnu iaar.

 

                                 Directeuren

 

              19 Aug. 1873

 


[1] JMC: Malling-Hansens diarienummer.


Direktøren ved Det Kongelige Døvstummeinstituttet i København, Malling-Hansens chef, Jens Peter Trap, 1810-1885- Foto: DKB.
Forstanderen ved Døvstummeinstituttet, Rasmus Malling-Hansen, 1835-1890. Foto: DKB.
Det originale brevet.