1884.12.06 fra Wolfhagen til Malling-Hansen.

Friedrich Hermann Wolfhagen, 1818-1894, dansk embedsmand, medlem af Rigsrådet 1855–1864 og minister for Slesvig 1856–59 og igen 1860–63. Fra 1885 direktør for døvstummeinstituttene i København og Fredericia. Foto: DKB.

Research, transkribering og kommentarer af Jørgen Malling Christensen.

Illustrasjoner ved Sverre Avnskog.

 

Dette håndskrevne brev fra direktør Wolfhagen var et svar på Malling-Hansens brev af 5 december og har også at gøre med Malling- Hansens brev af 6 december til Wolfhagen (se disse to i brevsamlingen)

 

- - - - -

 

2 v.Stranden[1]

 

6/Dec. 84

 

Kjære Herr Pastor Malling-Hansen!

 

De seer virkelig Skjær, hvor der ingen er. Findes der paa indeværende  Aars Finanslov Midler, hvorfra de Foranstaltninger i hygiejnisk Retning, hvorom der maatte kunne blive tale, vilde kunne afholdes, saameget des bedre. Er dette derimod ikke tilfældet, maa Pengene jo bevilges paa et kommende Aars Finanslov; og at det er bedre at Bevillingen naar gjennem Finansloven pro 1885/86 end gjennem den pro 1886/87. 

 

Ministeren holder som bekjendt ikke meget af at fremkomme med Ændringsforslag, men skal det overhoved kunne gaae, forlanger de Begjæringen om Penge saa betids, at Forslagene kunne stilles  til anden Behandling af Finansloven. Dette er Grunden til at Sagens Fremskyndelse er ønskelig.

 

                        Deres ærbødigst hengivne

 

                            Wolfhagen.

 


[1] JMC: Dette var Wolfhagens privatadresse.


Det originale brevet.